Vejledning > | Klubber > | DJU Shoppen > | Måttereservation >

Cookies

Tør hud efter træning

08-03-2020 13:34 |  DJUportalen |  CMS Admin
Træner du generelt meget via din sport eller går du bare meget i træningscentret? Så oplever du helt sikkert, at især din hud bliver tør og irritabel, samt at håret ligeledes med tiden bliver tørt og trist.

Hvorfor bliver huden tør efter judo- og ju-jitsu træning?

Der kan være flere årsager til, at du får tør hud, hvis du træner eller er meget aktiv. Det er en kombination af nedenstående årsager, som giver dig en tør hud.

Dehydrering eller væskemangel

Væskemangel er den helt store synder, fordi du sveder meget, når du træner eller er aktiv, og dermed kommer din væskebalance i udu. Denne udfordring opstår især, hvis du ikke får drukket nok væske efter eller under træning. Den manglende væske er årsag til udtørret og tør hud, og resultatet kommer relativt hurtigt efter at du er i væskeunderskud.

Så sørg altid for at drikke rigeligt under og efter træning. Det vil også være en rigtig god idé at anvende fugtighedsgivende creme både om morgenen og efter din træning.

Sved

Sved er jo en af de ting, som du ikke selv kan gøre noget ved i forbindelse med træning eller fysiske aktiviteter, da det er kroppens helt naturlige måde, at komme af med varmen på.

Men ikke desto mindre betyder det meget, når man sveder i forhold til tør hud. Sved indeholder meget salt, som har en udtørrende effekt på huden. Derfor vil din hud blive tør, hvis du sveder meget f.eks i forbindelse med at du ofte træner, løber, cykler, dyrker din sport, dyrker fitness, blot for at nævne nogle aktiviteter.

Bakterier

Bakterier er også en af ting, som du har svært ved at gøre noget ved, men som kan blive et problem og virkelig udfordre din hud, når du træner og sveder meget. Bakterierne samles typisk på din huds overflade, hvor de normalt opholder sig.

De sidder således typisk på huden, og når porerne så åbner sig, fordi du sveder, så blander de sig med sveden, og kommer de ind i huden og laver ulykker. Det er en proces, som du intet kan gøre ved, men det er årsagen til, at du måske har problemer med bumser og uren hud, hvis du træner meget. I så fald kan du anvende en creme mod akne samt en fugtighedscreme til at afhjælpe dette problem med den urene hud.

Regelmæssige bade

Regelmæssige bade er faktisk også et udfordring for din hud. Men omvendt er det en god ting, hvis du træner meget, da du skal have vasket sveden og bakterierne af kroppen og huden. Det virker underligt, men de dejlige varme, lange og mange bade en negativ effekt på din hud som bliver tør. Derfor anbefales korte bade efter træning som en rigtig god ide, hvor du får vasket sved og bakterier af kroppen, samtidig med at de påvirker huden kortest tid muligt. Så med andre ord bør du undgå at stå længe under bruseren og hyggesnakke med træningskammeraterne, da jo mere vand der rammer din krop, jo større er risikoen for en negativ effekt i form af tør hud.


 


 
Delete item?