Vejledning > | Klubber > | DJU Shoppen > | Måttereservation >

Cookies

Top-9 primære årsager til at lære kampsport

27-05-2021 08:39 |  DJUportalen |  CMS Admin
Kampsport har eksisteret i flere tusinde år. Nogle af dem blev først udviklet som en sidste udvej til når en soldat ikke havde nogen våben tilbage på slagmarken.  Derefter blev de videreudviklet og senere har kampsport forgrenet sig til mange forskellige varianter. Nu til dags bruger folk over hele verden størstedelen af deres vågne timer på forskellige former for kampsport. Nedenfor kan du finde de ni største årsager til at lære kampsport. 

Bedre selvtillid

Hvis du døjer med lav selvtillid, kan du overveje at gå til kampsport. Ikke alene vil det give dig selvtillid nok til at beskytte dig selv, det vil også give dig en dejlig følelse af succes, når du er i stand til at mestre noget. Derudover kommer du også i bedre form, og det forbedrer de fleste personers selvtillid. 

Træning af hele kroppen

At dyrke kampsport er træning af hele kroppen. De fleste sessioner starter med en opvarmning, som derefter efterfølges af at øve specifikke bevægelser, og det hele slutter af med sparring. Du vil ende op med at aktivere alle muskler i kroppen i løbet af træningen. Ikke alene vil det hjælpe dig med at forebygge sundhedsmæssige problemer. Det vil også hjælpe med vægttab og at få stærkere muskler. Sundhed er den ultimative rigdom i livet, og derfor er det værd at investere din tid i at lære denne færdighed, og at sikre at du er så sund som muligt. 

Øget fleksibilitet

Når du strækker din krop ud flere gange om ugen, vil du opleve at du bliver meget mere fleksibel. Efter nogle år med kampsportstræning, vil din krop være i stand til at gøre ting, som du aldrig har kunne gøre før. 

Bedre koordinering

For at være en mester til kampsport, er du nødt til at have en fremragende koordinering. Med alt fra at bevæge din krop på det rette tidspunkt, til at forsvare dig selv mod et angreb, til rent faktisk at slå din modstander, kræver det at du har en god koordination. Det forbedrer du naturligvis med kampsportstræning. Du vil ende med at blive lige så dygtigt til at sparke, som de fodboldstjerner du ser ved UEFA EURO 2020.

Vigtige evner til selvforsvar

Den mest åbenlyse årsag til at lære kampsport, er at du lærer at forsvare dig selv. Hvis du ender med at komme ansigt-til-ansigt med en angriber, vil du have de nødvendige færdigheder til at forsvare dig selv, og dem som du holder af. Men denne evne følger der også et enormt ansvar. Mange eksperter i kampsport betragter sine våben som deres egen ret. Derfor kan du lande i alvorlige problemer, hvis du angriber en anden person. 

Lavere blodtryk og hjertefrekvens

Denne vejledning har allerede gennemgået de fitness-mæssige fordele ved at lære kampsport. Det vil også være med til at reducere dit blodtryk og din hjertefrekvens, som kan hjælpe dig med at leve længere, og muligvis at undgå alvorlige sygdomme. Motion er nødvendigt for at leve en sund livsstil, og kampsportstræning er en glimrende metode til at sørge for at træne hver uge. 

Bliv mental stærkere

Det at blive god til kampsport kræver en utrolig stor portion tålmodighed. Der vil gå flere år, før du lærer at mestre kampsport, og det vil kræve at du lærer detaljerede trin til at bestå visse prøver. Derfor kræver det at du er mentalt stærk, men du behøver ikke at være det på forhånd. Du vil blive mentalt stærkere i løbet af årene og i takt med at du træner. 

Forbedrede sociale færdigheder

En af de mest undervurderede fordele ved at lære kampsport er det sociale aspekt. Du vil træne sammen med en gruppe ligesindede personer, og det fører ofte til venskaber, der varer hele livet. Der er noget ved at smide folk i gulvet i et kontrolleret miljø, som fører til mindeværdige samtaler. 

Stresslindring 

Hvis dit arbejde giver dig stress, eller du har et stressende familieliv, er det vigtigt at du lindrer det på en eller anden måde. I denne regi er kampsportstræning en glimrende stresslindring. Det kræver at du bruger enorme mængder energi, at du øver dig i at være tålmodig, og så kommer du til at sende nogle slag ud i luften.  


 
Delete item?