Vejledning > | Klubber > | DJU Shoppen > | Måttereservation >

Cookies

Hvordan bliver man fodboldskribent: 4 Tips

16-07-2020 15:53 |  DJUportalen |  CMS Admin
Fodbold er en milliardindustri og interessen fra fans vokser hvert år. Det er derfor ingen overraskelse, at appetiten for fodboldblogs og artikler er større end nogensinde og der er derfor også en stigning i antallet af håbefulde fodboldskribenter og sportsjournalister generelt. Det er en svær industri at stige til tops i, og der skal meget til, før man har fast arbejde hos en publikation. Der er dog en masse man kan gøre for at komme godt fra start og arbejde sig op i hierarkiet. 

Skriv om noget du elsker
Det lyder måske som en kliché, men det gør altså en enorm forskel, hvis man skriver om et emne, man er personligt interesseret i. Specielt når det handler om fordbold, hvor der er tusinder af håbefulde skribenter verden over, der alle arbejder lige hårdt for, at få chancen for bryde igennem og blive fuldtidsskribent. Hvis ikke du ånder og lever for fodbold, så vil det blive svært at skrive med følelse og indlevelse - og der vil sikkert være andre, der gør det bedre.

Modsat, så er det ikke nok, at være en seriøs fodbold fan. Man skal have et talent for at skrive tekster der fungerer – både grammatisk og indholdsmæssigt – så det bliver en fornøjelse at læse. 
Der er mange måder man kan finde inspiration og bygge på sin viden omkring fodbold – selvfølgelig kan man se kampene, man kan også tage et kig på hvad andre skriver og hvordan de gør det, og man kan starte med at spille på kampene på sider som https://www.unibet.dk/betting hvilket giver en dybere forstælse for spillet, spillerne og holdene. 

Find din egen vinkel
Alle kan skrive en tekst om en begivenhed eller en kendt personlighed, men kunsten er, at skrive noget som andre folk gider at læse. Og endnu sværere er det, at skrive noget som folk faktisk nyder at læse. Så tænk over hvad du prøver at sige, meningen bag dine ord, og så til sidst, hvordan du har tænkt dig at sige det. Indenfor fodbold er der er væld af ting man kan skrive om, og vinkler man kan tage: analyser af kampe eller spillere, debatindlæg, turneringer osv. 

Arbejd hårdt og sæt pris på deadlines
Som skribent og journalist er det essentielt, at kunne arbejde hårdt, selvstændigt og til stramme deadlines. Der er hele tiden nyheder at rapportere om i fodbold, tingene udvikler sig lynhurtigt, og det er derfor ekstremt vigtigt, at man kan producere en tekst hurtigt og effektivt. Mange skribenter arbejder desuden hjemmefra, så man skal kunne motivere sig selv og have godt styr på tidsplanlægning, så man kan færdiggøre alle artikler og tekster til tiden. I sidste ende er det sådan man betaler sine regninger som skribent.  

Arbejd for dig selv først 
Når man først starter som journalist eller skribent – især indenfor fodbold – er det ikke realistisk at forvente, at man bliver fuldtidsansat hos en etableret udgivelse, uden et portfolie eller CV med referencetekster. Heldigvis er der i nutidens digitale alder ingen grænser for, hvad man kan opnå selv. Alle kan starte en blog, udgive artikler eller dele meninger på sociale medier som Twitter, Instagram og Linkedin og bruger man disse redskaber korrekt, kan man virkelig skille sig ud og bygge sit eget brand – uden hjælp fra andre.  


 
Delete item?