Vejledning > | Klubber > | DJU Shoppen > | Måttereservation >

Cookies

Har du brug for at falde ned ovenpå træningen? Find ro med yoga

18-12-2019 13:28 |  DJUportalen |  CMS Admin
Kampsport er en intens og sjov form for træning, som samtidig er med til at styrke måde muskulatur og konditionen hos udøveren. En af de populære former for kampsporter er judo, som har en mere fredelig tilgang til det at kæmpe mod en modstander, end nogle andre kampsporter har. 
Judo stræber imod at udvikle både krop og karakter hos udøverne, så der er mere fokus på at udvikle sig som individ end på decideret at angribe andre. Den nærmeste danske oversættelse af judo er da også ”den milde vej”. 
Man kan dog godt få brug for at falde lidt ned ovenpå kampsportstræning, hvilket er oplagt at gøre med yoga. 

Gear ned ovenpå judo-træningen med yoga
Når man har dyrket en intens sport, så kan det være svært at finde ro, selvom ens muskler måske er trætte. Flere mennesker oplever ofte en form for rastløshed ovenpå en intens træning. Her er yoga en god måde at falde til ro, samtidig med at man får udstrakt sine muskler og trænet sin smidighed. 
Om man dyrker yoga umiddelbart efter ens judo-træning, eller om man foretrækker andre tidspunkter på døgnet, det er helt op til den enkelte at vurdere. Fordelen med yoga er nemlig, at det ikke kræver særlig meget udstyr og planlægning. 

En træning som er nem at gå til  
Du behøver som sagt ikke særlig meget udstyr for at begynde til yoga. Som minimum kan man ofte nøjes med elastisk tøj, som tillader en at bevæge sig frit og fleksibelt uden at hæmme ens bevægelser. Man kan købe tøj, som er specifikt skabt til yoga-træning. Dette tøj kommer i en lang række forskellige modeller og designs, så du kan finde lige netop det sæt, som du føler dig bedst tilpas i. 
Man kan dog også optimere sin yoga-træning ved at købe forskellige former for udstyr såsom en yogamåtte, yogatæpper, meditationspuder osv. Disse forskellige former for udstyr har hver deres fordele, men de har alle det til føles, at de kan hjælpe dig til at opnå en bedre træning. 
Hvis yoga kunne være noget for dig, så kan du læse mere om yogaudstyr her.  
Forbedrer din kondition med en motionscykel 
Judo er en sport, som kræver, at man er i relativ god form. Hvis man gerne vil træne lidt ekstra for at få en bedre kondition, så man nemmere kan følge med i judo-træningen, så er det et oplagt valg at købe en motionscykel til hjemmet. På denne måde behøver man ikke bruge tid på at skulle køre til og fra et fitnesscenter, såvel som at bruge penge på et medlemskab. 
Der findes en lang række forskellige modeller af motionscykler, så det er helt op til dig at vurdere, hvilken model der vil passe bedst til dine ambitioner. Du kan finde forskellige modeller af motionscykler her.
Motionscyklen er med til specielt at træne musklerne i dine ben, hvilket er en fordel, når man også dyrker judo, da man ofte bruger benene til f.eks. at sparke i denne kampsport. Du har dermed potentialet for at opnå gode resultater med en motionscykel.   


 
Delete item?