Vejledning > | Klubber > | DJU Shoppen > | Måttereservation >

Cookies

Aktier inden for judo

25-10-2019 13:09 |  DJUportalen |  CMS Admin
Det bliver mere og mere populært at dyrke judo, og det betyder, at det går godt for de virksomheder, der sælger judo-udstyr.

Hvis du dyrker judo, så ved du helt sikkert en masse om sporten, men du har faktisk også en anden viden, der måske give dig et økonomisk overskud. 
Som judokæmper har du nemlig meget viden inden for de mærker, der er bedst lige nu og her inden for netop judo. Med den viden har du mulighed for at investere dine sparepenge bedre end andre. 

Når det gælder judo, så findes de fleste producenter i Japan, fordi de fleste judokæmpere kommer fra netop Japan. Selvom det er tale om store selskaber, der sælger masser af udstyr, så er special-virksomhederne inden for sporten desværre ikke børsnoterede. De gælder for eksempel Budo Sport og andre. 

Og når du endelig finder et børsnoteret selskab inden for judo, så er de oftest noteret i Japan. For almindelige private aktiehandlere i Danmark kan det desværre være svært at få adgang til det japanske aktiemarked. Det gælder for eksempel brands såsom Kasakura.

Hvis du ønsker at handle på den japanske børs, kan du prøve at kontakte din handelsplatform eller din bank og høre din rådgiver, om han/hun vil åbne op for handel med japanske selskaber. Du kan læse meget mere om dette på tradersiden daytrader og på investeringssiden invested, hvor der også er foredrag, kurser og undervisning inden for aktiehandel.

Der er dog enkelt selskaber inden for judo, der kan handles på de europæiske børser. Det gælder brandet Adidas Double-D Martial Arts, der er en del af det globale Adidas-mærke. Netop Adidas kan nemt findes på de fleste handelsplatforme eller i din bank. 

Hvis du ikke kan finde store børsnoterede selskaber inden for petanque, kan du i stedet kigge efter de virksomheder som producerer det tøj, du går i, når du spiller petanque eller træner. Det gælder for eksempel altså Adidas, men også Nike, Jordan og Under Armour. Alle fire selskaber er kan handles på børsen igennem din normale bank. 

Når du handler er der en enkelt meget vigtigt regel. Det er næsten altid bedst at købe aktierne på lang sigt. Det vil sige, at du investerer i selskabet og derefter holder aktierne igennem lang tid. Helst mange år, for eksempel 2-10 år. På den måde bliver du ikke påvirket de store udsving i aktiekurserne, der altid forekommer på kort sigt. Det er nemlig sådan, at aktiemarkedet i gennemsnit stiger flere procent om året. Selvom nogle år er dårlige for aktierne, så plejer de efterfølgende år at kompensere for tabet.

Som aktiv kan du lige så godt udnytte den viden, du har, om netop det udstyr og de brands som du bruger til hverdag, når du dyrker din sport. 
Det kan godt være, at du ikke lige kan finde en virksomhed, der producerer de største brands inden for petanque, men til gengæld findes der masser af store børsnoterede virksomheder, der producerer alt muligt udstyr inden for aktiv livsstil og sport, og så kan du kigge i den retning, hvis du gerne vil være investeret i børsmarkedet.  


 
Delete item?