Vejledning > | Klubber > | DJU Shoppen > | Måttereservation >

Cookies

Sport kan være et frirum

10-01-2019 09:56 |  DJUportalen |  CMS Admin
For mange mennesker er sport et frirum, hvor man kun er fokuseret på at gøre sit bedste, når man er til træning eller kamp. Sport er mange ting. Det kan både være holdsport og individuelle sportsgrene. Men pointen er at sport og det fællesskab, som man ofte får skabt, når man dyrker sport sammen med andre, er et frirum og et sted, hvor man kan komme uden bekymringer og hverdags gøremål. Selvom sport er hårdt og fysisk krævende, kan man næsten tale om, at det også er afslappende, fordi man netop kun skal fokusere på én ting. I Danmark har vi rigtig mange foreninger med fokus på sport. Der er mange foreninger, som enten tilbyder individuelle sportsgrene eller holdsport. Holdsport kan for eksempel være håndbold, fodbold og basketball, mens de individuelle sportsgrene kan være svømning, tennis eller judo. Judo er umiddelbart en lidt anderledes sportsgren end de andre nævnte, men ikke desto mindre en sportsgren som kræver utrolig meget fysisk og ikke mindst teknik. Det er en sportsgren, som primært bygger på holdegreb og kasteteknikker. Derudover er judo en individuel sport, fordi man dyrker det en mod en. Selv om det er en individuel sport, så opstår der stadig et stort og stærkt fællesskab i de foreninger, som udbyder judo. Selvom man træner for at dygtiggøre sig selv og ikke er afhængig af et hold, så træner man sammen, og man hjælper hinanden til træning. Så uanset om man dyrker en holdsport eller en sport, der er mere individuel, så kan en sport være et frirum og en mulighed for at være en del af fællesskab, hvor alle interesserer sig for den sammen sportsgren. 

Sport er ikke helt gratis
Hvis man gerne vil begynde til en ny sportsgren, er det ikke altid helt gratis, men det behøver heller ikke koste kassen. Det er lidt op til en selv, hvor meget man vil investere i udstyr og tøj, men nogle ting er dog nødvendige. Hvis man synes, det er meget dyrt, og man ikke lige har penge til at købe nyt tøj, sko eller det helt rette udstyr, kan hurtige lån være en mulighed. På den måde kan man fra den dag, man begynder på sin nye sport have det udstyr, man drømmer om og være med på moden, hvis det er det, man ønsker. Man kan også vælge at se sporten an, inden man køber en masse nye ting og udstyr. Men det er meget forskelligt, hvad man bedst kan lide, og hvilken person man er, om man gerne vil have det hele fra start eller gerne vil vente lidt. Der kan være en pointe i at tage til en eller flere prøvetimer afhængig af, hvad der er mulighed for i den enkelte klub. Ved at gøre det har man ikke bundet sig til noget, som man efter en eller to gange finder ud af ikke er så spændende, som man forventede. Det er rigtig træls at have betalt et kontingent og bundet sig til en længere periode uden at have prøvet sportsgrenen og træningen af inden. 

Sportsarrangementer og stævner 
Når man dyrker en sport, er det ofte forbundet med stævner og arrangementer, som enten kan være i den klub, man normalt går i, men de er ofte også i andre klubber og spredt ud over landet eller et område. Det er forskelligt, om det er gratis, eller om der er noget betaling forbundet med at deltage i diverse arrangementer og stævner. Hvis man for eksempel dyrker judo, vil man af til skulle eller blive tilbudt at deltage i stævner, hvor man kan kæmpe mod andre på samme niveau som en selv. Selvom det ikke altid er gratis, så er det en rigtig god mulighed for at prøve sine egne evner af indenfor sin sport og dyste mod nogen, som man ikke kender, men som man måske kan komme til at kende og på den måde udvide sit netværk og fællesskab. 



 






 
Delete item?