Vejledning > | Klubber > | DJU Shoppen > | Måttereservation >

Cookies

Har du lyst til at starte til Ju-Jitsu? Her er hvad du skal vide

31-10-2018 14:11 |  DJUportalen |  CMS Admin
Der er ikke mange, der kan adskille de forskellige kampsportstyper fra hinanden, men faktisk er der stor forskel på dem. Sporten Ju-Jitsu kommer oprindeligt fra Japan, og er en form for kampsport, der består af nærkamp. De største fokus indenfor sporten er kasteteknikker og holdegreb, og det er en sportsgren, hvor kropskontakten er stor. 

Hvad er Ju-Jitsu?
Ju-Jitsu er en kampsport med fokus på selvforsvar. Igennem træningen kommer du både til at lære stående kamp og gulvkamp, samt afstand til modstanderne og tæt kontakt til mostanderen, især i form af greb. Generelt indeholder Ju-Jitsu teknikker fra Karate, Judi og Aikido. Ju-Jitsu er derudover en sportsgren, der både udøves at børn og voksne, så det er altså aldrig for sent at komme i gang. Har du mod på at komme i gang med at træne ju-jitsu, men mangler penge til kontingent og det nødvendige udstyr?
Tag et mindre lån, som du løbende kan betale af. Det giver dig mulighed for at starte din sport med det samme. Så er der altså ingen undskyldninger, og på den måde går der heller ikke tid, hvor du kan gå og få kolde fødder inden din opstart.
I løbet af din træning med Ju-Jitsu får du mulighed for at træne op til konkurrencer, hvilket kan være med til at give dig motivation. Så udover at træne for din krops og for fornøjelsens skyld, træner du også for at blive bedre. Konkurrencerne omfatter både mindre og større konkurrencer, hvor du kan mødes med venner og konkurrenter, men der er også større mesterskaber som DM, EM og VM, som du kan forsøge at træne dig op til.

Hvor kan jeg gå til Ju-Jitsu henne?
Efterhånden som flere og flere får øjnene op for sportsgrenen og begynder at dyrke den, åbner flere klubber naturligvis også op. I dag er det langt hen ad vejen at finde en klub i nærheden af, hvor man bor, da der både findes flere klubber i Jylland, på Fyn og på Sjælland. På Ju-Jitsus Danmarks hjemmeside kan du finde en oversigt over de danske klubber og dermed finde den, der ligger nærmest dig. Når du har fundet din klub og kommer i gang med at træne, opbygger du hurtigt venskaber til dine holdkammerater, fordi man er så tætte i træningen, som man er, og fordi man lærer hinandens grænser at kende. Derudover er der et tæt samarbejde mellem klubberne rundt i Danmark, så du også lærer udøvere fra andre klubber at kende gennem blandt andet en årlig sommerlejr, der holdes for alle Ju-Jitsu-klubber.

Hvorfor gå til Ju-Jitsu?
Som alle andre sportsgrene kan Ju-Jitsu hjælpe dig med at komme i gang med at bruge din krop på en aktiv og sund måde og dermed komme i form. Men faktisk kan du også bruge netop denne sport til mange andre ting. Der er fokus på at opbygge din selvtillid og selvdisciplin, og du lærer at få en stor kontrol over din krop. Derudover lærer du gennem Ju-Jitsu at forsvare dig selv, som altid er brugbart at kunne, og som sagt opbygger du en masse venskaber gennem sporten, som kan komme til at holde for livet, fordi I har en frivillig fælles interesse at bygge venskabet på. 










 
Delete item?